joi, 7 ianuarie 2010

Drapelul secuilor este de astazi si al judetului Harghita




Steagul Tinutului Secuiesc este albastru, cu o dunga aurie ce separa soarele si luna. De acum, drapelul va fi folosit la toate manifestarile oficiale din judetul Harghita.

Au decis-o consilierii judeteni cu doar doua voturi impotriva si sapte abtineri. Ceilalti 18, toti din Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, s-au aratat pentru Drapelul Tinutului Secuiesc, care era folosit doar de cateva luni dupa ce fusese aprobat de Consiliul National Secuiesc.

Pe de alta parte, consilierii social-democrati au reclamat faptul ca pe steag nu se regaseste nici un simbol reprezentativ pentru romanii din judeţ.

Sursa: Protv.ro

23 de comentarii:

Piperusha spunea...

...ce să mai zic. e genul de iniţiativă care mă îngrijorează.

1acolo spunea...

Pierdem parţi din tara si Bucureştiul e ca si orb ... Avem conducători de plastilina .

Piperusha spunea...

Sunt conducătorii pe care i-am dorit, ca popor, şi pe care-i merităm. Trist şi adevărat.

1acolo spunea...

Cand vad ce se întâmpla in tara parca îmi pare rau ca am votat :|

Radu spunea...

Intr-un fel, nu e vina noastra, a celor care am votat. Da, se poate spune ca daca mergeau toti romanii la vot, UDMR-ul avea mai putine locuri in Parlament si asta atragea dupa ea mai putina putere in Romania. Faptul ingrijorator este ca atata timp cat la ministerul culturii e un reprezentant al UDMR, judetele Covasna si Harghita vor fi intr-un fel conduse autonom. Iar acest lucru nu ar trebui sa fie posibil intr-o tara care nu a recunoscut independenta Kosovo-ului.

1acolo spunea...

Asa e Radu,ai dreptate. Aşteptam reacţii,dar sper sa nu fie prea târziu ... oricum vad ca in Harghita si Covasna se tace si se face.Nu ma gandeam ca situaţia e asa nasoala insa iata ca perversii astia de la UDMR trec la fapte.

Scârbosu' spunea...

pai tarnafesii astia ce mai poa' sa faca in acest moment ? se submineaza autoritatea pulii romanesti in fata homalailor mancatori de gulas , asa ca yo zic sa invadam cu daciile tinuta secuiasca , ca astia sunt femei , si sa ii impuscam pe ascuns , da-i in spula mea de urati maghiari . Singurele garantii de la fino-ugricii astia e ca vor manifesta si alte pretentii pe masura ce trece timpul .

1acolo spunea...

Sa fim calmi :))

Anonim spunea...

De vina sint guvernantii, caci printr-o lege, pot interzice asa ceva.Vor sa fure linistiti si sa na dea noua de lucru.Fortele de ordine ce pazesc? Papa banii nostrii degeaba? L-i s-au marit veniturile de 3 ori fata de anul trecut. In aceste conditii se ajunge usor la razb.civil. Trebuiesc dati jos hotii. Sa le fie rusine. Sint revoltata. Salut !

1acolo spunea...

Si eu sunt revoltat,indignat, dezamăgit, supărat.Dupa cum am mai spus: Bucureştiul doarme ...

Anonim spunea...

Scuzati-ma dar am uitat sa va readuc aminte cum au procedat comunistii cu ungurii din Reg.Autonoma Maghiara, i-au izolat si pina la urma au cedat.Dar, Nu vor guvernantii. Salut !

1acolo spunea...

Regiunea Autonoma Maghiara ... ce urat suna ... pai daca vor autonomie in Ţinutul Secuiesc asa o sa pateasca si acum :)) le oprim curentul,gazul,apa si toate utilitatile, închidem graniţa cu Ţinutul Secuiesc de tot,nimeni nu intra,nimeni nu iese si apoi sa vedem ce mai fac.Rau o sa fie de romanii care mai sunt acolo insa se găsesc soluţii pt ei.

Unknown spunea...

pune/l si pe mizileanul articolul

Pisi spunea...

am stiut eu de ce n`am votat .. n`am avut cu cine :-?? ..

1acolo spunea...

Pisi ai citit comentariul lui Radu ?

celmaibun spunea...

dacă ungurii sunt la conducere, cine să ia atitudine? :-j

kaLoo spunea...

Chiar nu-mi vine a crede ce vad si ce aud! This mean war! Si war va fi! Auzi ma la ei:| Trebuie discutata asta!

Anonim spunea...

foarte trist. nu stim sa actionam atunci cand trebuie si suportam consecintele. Foarte urat!!!

1acolo spunea...

Băsescu,el a declarat ca n-o sa fie niciodată autonomie in Ţinutul Secuiesc.

Corina spunea...

Cat de aiurea...astia si-au luat-o in cap...Era de asteptat dupa campania in limba maghiara a ministrului culturii..

Unknown spunea...

Thanks for the sharing


Wesite Developers India

Sfantu` Simon spunea...

Te mai surprinde ceva? Nu ti-e clar ca marinaru` a vandut tara la unguri doar ca sa-i treaca lui Guvernul si toate hotararile prin Parlament fara probleme. Intrabarea e: Ce dracu ne facem dupa ce scapam de Basescu (de asta mai avem o sansa sa scapam, sper) ca de unguri sigur nu mai scapam?

1acolo spunea...

Nu ştiu ce sa mai zic ... degeaba comentăm noi aici daca nu actionam cumva ...

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog