luni, 21 noiembrie 2011

Plec in Islanda



Gata,m-am hotarat unde emigrez ... Dupa 2 incercari semi-esuate,Anglia si Spania,o sa incerc si una dintre cele mai nordice tari si anume Islanda.E o tara intr-o continua dezvoltare,o tara care promite.Stiai ca prima tara care a intrat in criza a fost Islanda? Da,exact cum ai citit,prima tara care a intrat in criza a fost mica tara nordica numita Islanda. Dar a iesit din criza la fel de repede pentru ca bancile de acolo au fost lasate sa intre in faliment datorita datoriilor mari pe care le aveau... si nu,nu a urmat o catastrofa... dupa 3 ani de criza Islanda asteapta crestere economica si excedent bugetar si sta mult mai bine decat tarile care s-au imprumutat la FMI si UE. Islanda e o tara mica cu aproape 313.000 locuitori si o suprafata de 103.000 km patrati. Capitala Islandei și cel mai mare oraș al său este Reykjavík. Energia electrica si apa calda in Islanda sunt aproape gratuite din cauza ca ele provin din centralele care capteaza apa din gheizere si o distribuie spre consumator. Ca orice tara Islanda are si dezavantaje,clima nu este tocmai prietenoasa pt noi romanii care vara induram temperaturi de peste 30 de grade,insa sa nu va ganditi la temperaturi foarte mici deoarece curentul Golfului contribuie la clima temperată oceanică,relativ blândă a acestei tari. Cu engleza te descurci in Islanda,insa limba oficiala este islandeza,o norvegiana mai veche. Domeniile in care poti sa lucrezi in aceasta tara sunt Turismul,Pescuitul si Constructiile. In Islanda se afla doar 250 de romani care lucreaza in aceste domenii. Incepand cu 1 Ianuarie 2012 restrictiile pe piata munci puse pentru romani si bulgari se ridica si astfel ni se deschide o noua poarta. Un alt dezavantaj daca vrei sa pleci in aceasta tara este pretul biletului de avion. Din informatiile mele bilete catre Islandia gasesti la compania Icelandair,companie ca are curse catre Madrid,Londra,Amsterdam,Frankfurt,Milan,Paris,Manchester,Munich... Pretul unui bilet dus din Londra spre Reykjavik spre exemplu este de 160 de lire pe data de 9 Ianuarie 2012,insa recomand celor care doresc sa faca o "excursie" in Islanda sa cumpere bilet dus si intors. In Islanda ai voie sa stai 3 luni ca turist,6 luni daca esti in cautarea unui loc de munca (trebuie sa te inregistrezi la un centru ce se ocupa cu forta de munca),iar cetatenia o poti obtine dupa 3 ani de stat in Islanda si 150 de ore de limba islandeza. Islanda nu este un stat din Uniunea Europeana dar candideaza pt a intra in UE. Face parte din Spatiul Schengen asa ca daca vrei sa calatoresti in aceasta tara trebuie sa ai pasaportul la tine si ceva banuti. Daca te-am pus pe ganduri lasa-mi un comentariu si hai sa vedem cum facem sa emigram mai la nord pt ca in sud e cam greu cu munca.

Articolul contine informatii ce se gasesc pe site-urile Wikipedia.com si Islanda.ro

21 de comentarii:

Anonim spunea...

fix pula, daca nu ai reusit in londra, in islanda sigur nu reusesti. ca sa reusesti undeva iti trebuie, in afara de noroc, si ceva minte, lucru care tie iti lipseste.
ps in islanda, dupa 3 ani de criza deja este crestere economica si excedent bugetar ... nu asteapta asa ceva ... cum spuneam esti idiot amice

1acolo spunea...

Misto sa lasi comentarii aiurea ca anonim ... oare cine e mai idiot dintre noi ? Eu sau tu ?

Tara Imobiliare Cluj spunea...

Macar faci ceva, bv , fiecare are dreptul sa aleaga!!!

1acolo spunea...

Normal :) încercarea moarte n-are ...

Anonim spunea...

super idee.Ma bucur ca cineva impartaseste idei de iesire din criza asta...stau la Londra de un an si..nimkChiar ma gandeam la ISLANDA.Esti super

1acolo spunea...

Nu pleca la drum dacă nu te asiguri din punct de vedere financiar,ai grija cu biletul de avion pe ce data îl programezi ! Eu n-am mai reușit sa plec în Islanda,sunt în Romania și îmi este destul de bine,ciudat,nu ? Soarta a vrut sa fie asa :)

Axelinho spunea...

Si, ai mai ajuns pana la urma in micutzul stat nordic?

1acolo spunea...

@Axelinho

Doar cu gândul :)

Anonim spunea...

Ai ajuns pana la urma in Islanda ?

1acolo spunea...

Nu. A ramas la stadiul de vis.

Anonim spunea...

Eu am ajuns in Islanda de o saptamana. Misto islandezele. :P

Unknown spunea...

Si care e viata in Islanda ? La capitolele Joburi cum stau ? poti sa te duci si sa iti gasesti relativ ceva usor sau trebuie sa petreci mult timp cautand ?

Anonim spunea...

Mai nou,au și echipă de fotbal bunicică :))

Mario spunea...

Cineva din Islanda

Anonim spunea...

Care vre sa mearga in Islanda?haideti sa facem o echipa si sa mergem :)

Unknown spunea...

Salut , mă bag în treaba asta , 0771711200 ! Anonim sau care vrea să meargă dati-mi msg!

alyn spunea...

am aplicat la un job in islanda acum sa vedem daca voi fi sunat pt interviu

1roman spunea...

Succes alyn!

Anonim spunea...

Salutare!

E cineva pe aici care a si reusit sa plece in Islanda?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Stie cineva cat e minimul pe economie in islanda? Tare ma bate gandul sa imbatranesc acolo. Si un site ceva unde sa pot aplica la un job? Ma poate ajuta cineva?

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog