duminică, 13 noiembrie 2011

Petrolul Ploiesti-Partizan Belgrad 1-0



FC Petrolul a obţinut o victorie importantă pentru palmares în această seară, câştigând meciul amical cu Partizan Belgrad, campioana şi, totodată, lidera la zi a Serbiei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Daniel Opriţa, cu patru minute înainte de pauză.

Campioana Serbiei s-a înclinat pe “Ilie Oană”, petroliştii marcând printr-un frumos succes despărţirea de suporteri, atâta vreme cât, după cum se ştie, acesta a fost ultimul meci disputat cu “porţile deschise” până în primăvara lui 2012. Având în faţă o echipă a Partizanului văduvită de jucătorii convocaţi la reprezentativele Serbiei, dar cu mulţi alţi fotbalişti de valoare trimişi în primul “11” de către Aleksandar Stanojevic, trupa lui Vivi Răchită a reuşit să se impună graţie reuşitei lui Daniel Opriţa (41), acesta fructificând, cu o reluare de la 10 metri, o centrare venită, de pe stânga, de la Pompiliu Stoica. Trei minute mai târziu, Opriţa a fost aproape să realizeze “dubla”, şutul său lovind transversala, iar repriza a doua a propus un joc şi mai alert, cu ocazii mari de gol la ambele porţi. Aflat la debutul său în tricoul Petrolului, portarul Mircea Bornescu a salvat excelent în două rânduri, în faţa lui Sasa Ilic (71) şi Georgijevic (81), pentru ca, la cealaltă poartă, Opriţa (76) şi Mitea (87) să treacă, de puţin, pe lângă golul de 2-0.
Petrolul a câştigat, astfel, cu 1-0, trecându-şi în palmares o victorie importantă, obţinută în faţa uneia dintre cele mai titrate echipe din Balcani.

Bornescu şi Buleică, la primul meci pentru Petrolul
În partida din această seară, portarul Mircea Bornescu şi fundaşul Alin Buleică au debutat în tricoul “galben-albaştrilor”, chiar dacă ei nu au fost legitimaţi, deocamdată, de către FC Petrolul. Liberi de contract după despărţirea de grecii de la Kavala, cei doi fotbalişti aşteaptă un răspuns favorabil de la UEFA în privinţa dreptului de a evolua la o altă echipă până în iarnă. “Încă nu le-a sosit cartea verde. Am făcut o cerere în acest sens la UEFA şi aşteptăm răspunsul”, a spus Valeriu Răchită. “Sper ca situaţia mea să se rezolve cât mai repede, pentru că îmi doresc foarte mult să joc la Petrolul. Oricum, m-am înţeles cu Vivi Răchită şi voi rămâne aici până la finalul campionatului, indiferent dacă voi putea juca de acum sau din retur.”, a declarat Mircea Bornescu.

Declaraţii
Valeriu Răchită (antrenor FC Petrolul): “Partizan a venit fără jucătorii care sunt la echipa naţională, dar chiar şi aşa este o echipă foarte bună. Mă bucur pentru această victorie şi pentru faptul că băieţii mei au tratat meciul ca pe unul oficial. Ne pregătim, acum, pentru confruntarea de săptămâna viitoare, atunci când vom întâlni pe FCM Tg. Mureş, într-o partidă, cum se spune, de 6 puncte. Mă mâhneşte faptul că vom juca fără suporteri pe acest stadion, dar sperăm ca, până la urmă, să li se permită accesul femeilor şi copiilor pe Ilie Oană.”

Aleksandar Stanojevic (antrenor Partizan Belgrad): “Rezultatul este unul corect. A fost un meci dinamic, cu ocazii şi pentru Petrolul, şi pentru Partizan, dar victoria cu 1-0 a gazdelor a fost una meritată. Petrolul este o echipă foarte puternică, a avut posibilitatea să ruleze mai mulţi jucători astăzi şi, astfel, a avut mai multă prospeţime decât noi. Mulţumim clubului Petrolul pentru ospitalitatea cu care ne-a întâmpinat în aici”


FC Petrolul Ploieşti– FK Partizan Belgrad 1-0 (1-0)
Marcator: Opriţa (41).
Petrolul: Zimmermann (46 Bornescu) – Străuţ (66 Buleică), Petrovic (84 Barbu), Melinte (61 Djurovic), P. Stoica (cpt) (66 Tudor) – Enescu (46 Bărbulescu), Negru (62 Milea) – Opriţa (84 Buşu), Buhuşi (31 Fl. Dumitru), Borza (46 Mitea) – Roman (46 Komazec). Antrenor: Valeriu Răchită.
Partizan: Ilic (46 Petrovic) – Cjetkovic, Anderson, Stankovic, Savic – Babic, Babovic, Smiljanic (cpt), Manga (60 S. Ilic) – Diarra (60 Jovancic), Eduardo (75 Georgijevic). Antrenor: Aleksandar Stanojevic.
Au arbitrat: Adrian Ilyeş – Valentin Dumitru şi Cătălin Popovici.

Sursa: FcPetrolul.ro

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog