marți, 18 octombrie 2011

Odata cu venirea frigului, au inceput si incendiile la locuinte




Datele statistice prezentate la sfarsitul anului trecut de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova aratau ca, in perioada rece, cele mai multe incendii - respectiv 72% - au fost inregistrate la locuintele particulare, majoritatea dintre acestea avand drept cauza sistemele de incalzire improvizate, nesupravegheate sau defecte. Privitor la acest aspect, reprezentantii ISU atrageau atentia ca fiecare cetatean trebuie sa constientizeze importanta unui minimum de masuri de prevenire si de stingere a incendiului, in sensul protejarii vietilor omenesti si a bunurilor.
In Prahova, odata cu lasarea gerului, numai intr-o singura zi – duminica, 16 octombrie a.c. - pompierii au intervenit pentru stingerea incendiilor izbucnite la patru case, toate avand aceeasi cauza: cos de fum neizolat corespunzator.
Astfel, potrivit unui buletin de presa al ISU Prahova, in Mizil, echipajele de pompieri au intervenit cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu la o casa particulara. A ars partial acoperisul construit din lemn cu invelitoare de tabla.
In Breaza a fost nevoie de trei autospeciale de-ale pompierilor pentru lichidarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o casa particulara. Au ars 100 de metri patrati de acoperis din lemn cu invelitoare de carton asfaltat, tamplarie, mobilier si bunuri de uz casnic si gospodaresc.
In aceeasi zi de duminica, in Ploiesti, angajatii ISU au intervenit cu trei autospeciale la un imobil, unde flacarile au cuprins acoperisul casei, si al unui garaj. Incendiul s-a propagat si la locuinta invecinata, fiind afectat acoperisul, construit din lemn. Valoarea pagubelor se ridica la aproximativ 150.000 de lei. Din fericire, in niciunul dintre cazurile prezentate nu au existat victime.

Sursa: Ziarul Prahova

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog