joi, 13 octombrie 2011

Clanurile tiganesti din Timisoara, deranjate doar de Interpol.Daca in Romania nimeni nu deranjeaza clanurile mafiote, strainii iau pozitie. La Timisoara, Interpolul si-a trimis astazi agentii in palatele tiganesti. Autoritatile vor sa verifice anumite afaceri, facute prin Germania, de catre proprietarii caselor.

Vizate sunt trei grupari interlope: Carpaci, Stancu si Visinel. Li s-a dus vestea, dupa ce au pus stapanire pe centrul istoric al orasului, ajutati de alesii locali.
Doua automobile Ferrari 450, un Porsche Panamera, un Hammer, un BMW X5 si inca unul X6, plus o limuzina si cateva cabriolete. Unele dintre aceste masini, cu numere de Germania, trec si de 300.000 de euro bucata.
Asa isi fac intrarea membrii clanurile interlope in Timisoara, vara de vara. Stau cateva luni in Romania, unde vin pentru cate o nunta, doua dupa care pleaca.
Pana de curand, nimeni nu i-a intrebat cum de castiga asa de bine in Germania. Astazi, surpriza: mascatii au descins in palatele lor. Este in curs o ancheta Interpol, ceruta de nemti.
Una dintre casele vizitate este in proprietatea clanului Stancu. Locatarii sunt stiuti in oras drept unii care aduc masini din Germania. Daca le-au cumparat legal ramane de vazut.
Dupa cateva ore de perchezitii, procurorii DNA au plecat cu saci intregi de documente.
Poate ca dupa ce le vor studia vor afla si cum a fost posibil ca tiganii sa puna mana pe cele mai frumoase case din centru.
Cu sprijinul unor functionari din Primarie si cu ajutorul unor notari au acaparat sute de proprietati scumpe, in care au chiriasi de top: consulatul german, cabinete de avocatura sau notariate, politisti si firme de renume.

Fostul prefect de Timis a incercat sa afle adevarul, dar spune ca a fost amenintat cu moartea.
Deputatii de Timis in Parlamentul Romaniei sunt la curent cu toate povestile, dar admit cu seninatate ca nu au nicio solutie.
Tot astazi si cei din clanul Carpaci au avut musafiri de la politie.
Intr-unul dintre reportajele prezentate la emisiunea "Romania, te iubesc!" a fost demascata legatura lor cu autoritatile locale din Timisoara.
Ionelas Carpaci, seful familiei, e dupa gratii, acuzat ca, intr-o retea de crima organizata, a incercat sa vanda mai multe terenuri apartinand municipalitatii, cu ajutorul a doi angajati de la cadastru si a unuia de la primarie.
Sunt anchetati mici functionari si nu numele grele. De pilda,
Ion Cojocari, secretarul institutiei, este in functie de 36 de ani, dar cand il intrebi ce se intampla, are un aer inocent.
In dosarul mafiei cu terenuri sunt verificate documentele pentru 80 de imobile.
Pe langa falsificarea titlurilor de proprietate, clanurile aplica si metode de intimidare, pentru a pune mana pe casele istorice. Terorizeaza oamenii, pana renunta la proprietati pentru preturi de nimic.

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog