luni, 24 octombrie 2011

Dupa prima zi de recensamant, Prahova, pe locul 16 in topul national al numarului de locuinte recenzate




La finalul primei zile de desfasurare a recensamantului populatiei, judetul Prahova s-a situat pe locul al 16-lea la nivel national in topul numarului total al locuintelor si al persoanelor recenzate, cu un procent de 8%. Pe primele locuri, in tara, au fost judetele Covasna (9,60%), Valcea (9,32%) si Bistrita Nasaud (9,25%), in timp ce, in Municipiul Bucuresti, aflat in coada listei, fusesera recenzate doar 4,01% dintre locuinte.
Municipiul Ploiesti s-a clasat, dupa prima zi a derularii recensamantului, pe locul 100 din 104, cu un procent de 5,30% din totalul locuintelor care ar trebui recenzate, pana la sfarsitul lunii octombrie, cand se incheie actiunea la nivel national. Recensamantul s-a derulat cel mai bine, in prima zi, potrivit statisticilor oficiale, in comuna Cocorastii Colt, unde s-a ajuns la un procent de 14,48% din numarul total al locuintelor, la polul opus situandu-se o alta comuna – Poienarii Burchii, cu doar 2,72%.
Dintre orase, la Mizil, recenzorii au reusit sa completeze chestionarele intr-un procent de 12,61%. Ploiestiul a fost cel mai slab reprezentat la acest capitol, dupa prima zi de munca in teren a celor 1152 de recenzori.
Pe de alta parte, in Ploiesti, au aparut, inca din prima zi, cazuri de agresiune verbala a persoanelor care sunt abilitate sa chestioneze populatia, in special in cartierele cu cetateni de etnie rroma. Pentru a preintampina astfel de probleme, s-a luat decizia ca, in asemenea situatii, recenzorii sa apeleze la ajutorul celor sase persoane recomandate de catre consilierul personal al primarului Volosevici pe probleme ale rromilor, Ion Micuta, acestea urmand sa faca echipa cu recenzorii, acolo unde este nevoie de sprijinul lor.

Sursa: Ziarul Prahova

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog