luni, 30 noiembrie 2009

Rapidul de Mizil




Azi 30 nov 2009 zi frumoasa,soare,cald am fost afara cu baietii in cartierul meu scump si iubit : Teilor . Eram cu totii la un Radio Sant gen: cine ce-a mai făcut,si daca am epuizat subiectele de discuţii si tot nu găseam nimic ce sa facem ne-am hotarat sa dam o fuga pe la Stadionul Tineretului din Mizil sa vedem cum avansează reconstrucţia "Potcoavei" (asa imi place mie sa-i zic). Am dat o fuga pana la intrarea principala,unde se vindeau si biletele pt meciuri in timpurile de glorie ale echipei locale care numai locală nu era,Steaua Mizil,eram o clona a Stelei mai mari,o crescatorie de jucători pt echipa "mare" Steaua Bucureşti,mai exact aici se formau jucători care daca dădeau randament si jucau bine ajungeau la Steaua Bucuresti.Nu puteam sa vedem nimic pe acolo pt ca porţile erau închise asa ca ne-am întors la a 2 a intrare unde a deschis un muncitor care lucra la viitoarea parcare a stadionului. "Bre au pus scaunele?"-a întrebat unul dintre prieteni."Eeeee alea sunt asa de proba sa vada cum iese,vor sa scrie Rapid pe scaune". Atunci am văzut alb-visiniu,mi-a pierit cheful,am fost dezamăgit. De ce sa fim sclavi iara,sclavi de capitala,sa ne vindem.Am ajuns sa renuntam la orgoliu,la prestigiu,la originalitate pt bani.Cred ca aceste cuvinte sunt prea mari sau Primarul oraşului nu prea le foloseşte in vocabularul dînsului."Rapid ma!" am exclamat eu . De ce sa nu fie echipa locală,imi ziceam in gînd,dar m-am impacat cu ideea. In oraşul asta in care Sportul este o ramura care a cam putrezit,un astfel de "pact" intre Primar si cei de la Rapid e ceva bun. Asa ca de la Primăvara cand se doreste finalizarea Stadionului,locuitorii oraşului Mizil pot vedea evoluţia unei echipe din capitala la noi in oras,asta nu stiu pt cat timp pt ca nu prea vad eu ca o sa se deplaseze Rapid 2 la Mizil sa joace pt totdeauna. Închei acest post cu gândul ca visul meu,o echipa locală la Mizil mi-a fost spulberat . Hai Petrolul ! Te iubesc !

6 comentarii:

Prahova24hours spunea...

Trist! Nu trebuie sa renunti sa lupti pentru orasul si echipa ta!

1acolo spunea...

uneori visele devin realitate doar pe jumătate :)

Anonim spunea...

ce sa zic..pe de=o parte Rapidul e o echipa de traditie..si care a luptat impotriva sistemului..as fi pro campania "sustine echipa locala" dar cati o sustin? asa ca parerea mea Rapid merita sustinere

1acolo spunea...

Sa traim si sa vedem ce-o sa se intample.

esteu spunea...

si daca-i va zice Steaua si daca-i va spune Rapid nu voi fi suparat. echipa noastra s-a numit ani buni Rapid. probabil de la atelierele CFR care au fost pe locul actual al uzinei militare. parte din ele cred ca inca mai sint in picioare. pe de alta parte, la ASA Mizil, AS Mizil sau Steaua Mizil erau si localnici (Goia, Gales, Niculita, Pletea, Aldea, Stanciu), apoi altii s-au stabilit la Mizil (Afiliu, Cosma). De la Steaua, daca au venit, o faceau nu pentru a fi crescuti pentru echipa mare din Ghencea. Steaua Bucuresti avea atit de multi juniori incit nu-i putea tine pe toti cind terminau junioratul. Ajungeau in multe locuri prin tara. Mai degraba ii foloseau la schimb cu jucatori din provincie mai valorosi. Si mai veneau jucatori si din judet, de la Petrolul, Prahova CSU, Poiana Cimpina sau Metalul Plopeni, dar si de la Chimia Brazi ori ICIM Ploiesti. Istoria e complicata, nu poti sterge totul doar de dragul unui patriotism local. Uite, acum nu putem misca mai deloc decit daca ne asociem intr-o forma sau alta cu altii mai mari. Mai dureaza pina vom ajunge sa avem ca in Italia Stadio Comunale, care inseamna macar ca ceva apartine orasului. Stadionul. Si ca arata cit de cit bine, intretinut.

1acolo spunea...

@esteu
crezi tu ca nu s-a putut o echipa locala ? sunt comune din Romania care au echipe in Liga a 2 a ;) si care joaca bine (Victoria Branesti).La Mizil nu s-a vrut o echipa locala,nu exista nu s-a putut.

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog