vineri, 15 mai 2015

UPC a achiziţionat TCCOM

De vreo câteva zile umblă vorba prin târg cum că,cei de la UPC au achiziţionat furnizorul de cablu şi internet pe plan local TCCOM. Mai jos aveţi ştirea preluată din ZF:

UPC face o achiziţie de 1,5-2 mil. euro pe cablu în PrahovaUPC, numărul doi pe piaţa locală de cablu TV, a cumpărat în cadrul unei tranzacţii cu o valoare estimată la 1,5-2 mil. euro, Tiţa & Company (TCCOM) din judeţul Prahova, unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa locală de profil, care a intrat în business la începutul anilor ’90, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa de comunicaţii.
TCCOM, compania preluată de UPC, avea operaţiuni în Mizil şi Urlaţi şi în localităţile din jur, şi un portofoliu de aproximativ 15.000 de servicii de televiziune şi internet şi era deţinută de Ion Tiţa, 59 de ani, potrivit informaţiilor ZF.
Reprezentanţii UPC nu au răspuns până la închiderea ediţiei întrebărilor ZF legate de tranzacţie, în timp ce reprezentanţii TCCOM nu au putut fi contactaţi.
Achiziţia TCCOM marchează revenirea grupului american pe piaţa locală de fuziuni şi achiziţii după o pauză de 7-8 ani de zile, în care jucătorii mai mici au fost cumpăraţi sistematic de RCS&RDS, AKTA şi, la un moment dat, şi de grupul Telekom, care între timp a oprit de tot achiziţiile.
Numărul de cablişti a scăzut de la 566 la finele lui 2007 - ultimul an în care UPC a făcut o achiziţie, la 290 la finele lui 2014, potrivit datelor arbitrului telecom. În aceste condiţii  jucători precum TCCOM, cu portofolii de 15.000-20.000 de clienţi, au devenit vizibili în faţa operatorilor interesaţi de preluări. UPC negociază în prezent mai multe achiziţii ale unor asemenea jucători, cu operaţiuni în mediul urban şi rural, conform datelor ZF.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si ?

Anonim spunea...

Şi o să avem şi noi oferte mai bune... Cred...

Anonim spunea...

Daca te uiti pe pagina UPC au preturi mult mai mari, iar calitatea serviciilor UPC lasa de dorit cel putin pe partea de NET, sunt VARZZZZA! :) Cea mai buna solutie era ca TCCOM sa fi fost achizionat de RCS&RDS... plus ca aveam si noi canalele DigiSport..

Anonim spunea...

Rău cu rău,dar mai rău fără rău... Ceva de genu'.

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters