duminică, 5 august 2012

Aur pentru Romania de Vest,tensiuni și violente în Romania de Est





Gimnasta Sandra Izbaşa a câştigat, duminică, medalia de aur, în finală la sărituri, a opta pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.



Sandra Izbaşa a intrat ultima în finala de la sărituri, având a doua notă în calificări. Izbaşa a fost notată în finală cu 15.383 la prima săritură şi cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obţinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediţie a JO.
Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paşeka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiană Elisabeth Black, care a fost notată cu 0.000 la prima încercare, din cauza aterizării pe burtă, s-a accidentat şi nu a mai putut efectua a doua săritură.
Gimnasta română a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competiţia pe echipe. Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa) şi bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.
CLASAMENTUL FINALEI
1. Sandra Izbaşa 15.191
2. Mc Kayla Maroney 15.083
3. Maria Paşeka 15.050
4. Janine Berger 15.016
5.Yamilet Pena Abreu 14.516
6. Brittany Rogers 14.483
7. Oksana Şuşovitina 14.466
8. Elisabeth Black 0
Romania de Est: 
Marş cu violenţe la Bălţi. Poliţia a format un cordon viu pentru a stăvili violenţele. 
Potrivit poliţiei trei persoane au fost reţinute în urma altercaţiilor de la Bălţi.
“În jurul orelor 10 a fost o încercare de provocare a altercaţiilor. Un tânăr a încercat să dea un panou jos. Ca urmare un alt tânăr a încercat să apere acel panou. Organul de poliţie a intervenit şi persoanele au fost izolate în Comisariatul de Poliţie Bălţi. A fost iniţiată urmărirea penală. Cel care a vrut să apere panoul este calificat drept martor. Tinerii reprezintă două formaţiuni politice diferite. Noi suntem funcţionari publici şi nu ne putem implica în declaraţii politice. La moment sunt forţe suficiente pentru menţinerea ordinii publice”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei informare şi relaţii cu publicul MAI Sergiu Moscalenco.
Publika.md aminteşte că, la Bălţi are loc o acţiune de protest faţă de Marşul Unirii, organizat de "Acţiunea 2012". La acţiunea de protest participă reprezentanţii mai multor mişcări de stânga. 
Sursa: Publika.md





Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog