miercuri, 4 ianuarie 2012

86 dosare penale întocmite de poliţiştii prahoveni pentru deţinere şi comercializare ilegală de articole pirotehnice




Având în vedere starea de pericol existentă privind deţinerea, manipularea sau alte operaţiuni cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, efectuate fără drept de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, poliţiştii prahoveni au continuat activităţile de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale.
În acest context, poliţiştii prahoveni au continuat activităţile de depistare a persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive prin comercializarea unor obiecte artizanale şi de distracţie.
Astfel, în perioada 30.12.2011 – 2.01.2012 au fost întocmite 86 de dosare penale pentru deţinere şi comercializare ilegală de articole pirotehnice, fiind ridicate în vederea confiscării 25.058 bucăţi articole pirotehnice.
Exemplu:
În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul I.J.P. Prahova – S.A.E.S.P., în cooperare cu I.G.P.R. şi cu sprijinul tehnic al D.G.I.P.I. şi S.I.P.I. Prahova, în ziua de 30.12.2011 au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare în Prahova şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de comercializarea ilegală a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
În urma acestor activităţi au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor, următoarele bunuri:
- 5 tone de materiale pirotehnice
- 15 arme cu aer comprimat
- 92 cartuşe de vânătoare
- 4.200 euro
- 60.000 lei
În cauză sunt cercetate 9 persoane din care doi cetăţeni chinezi, pentru nerespectarea regimului materialelor pirotehnice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Poliţiştii continuă cercetările sub directa îndrumare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate.
Din păcate, în perioada menţionată au avut loc două incidente cauzate de nerespectarea regimului obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, două persoane fiind rănite uşor :
La data de 31.01.2011, în timp ce se afla în faţa blocului unde locuieşte, B. Ştefan din Mizil a fost lovit de un obiect pirotehnic în zona capului, suferind leziuni care au impus transportarea lui la spital.
După ce l-a lovit pe B. Ştefan, obiectul pirotehnic a ricoşat în peretele blocului, unde a explodat. Victima nu a observat persoana care a aruncat obiectul pirotehnic.
Acesta a declarat că nu formulează plângere prealabilă, în cauză întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Cel de-al doilea incident a avut loc la data de 1.01.2011, în jurul orei 0.30, când K. Ana Maria, din Bucureşti a sesizat poliţiştii din Sinaia despre faptul că în timp ce se afla pe terasa unui hotel din staţiune, a fost lovită de părţi ale unui obiect pirotehnic manevrat necorespunzător de un necunoscut.
Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul respectiv, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Sursa: StiriPrahova.ro

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog