joi, 12 august 2010

ONU a respins propunerea de autonomie teritorială a maghiarilor din Transilvania






Organizaţia Naţiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritorială a maghiarilor din Transilvania. Oficialii ONU vor recomanda României, începând din noiembrie să adopte statutul minorităţilor naţionale. Ţara noastră a fost felicitată pentru eforturile depuse în privinta integrării rromilor(țiganilor).

Naţiunile Unite vor recomanda României în următoarele luni să adopte statutul minorităţilor naţionale, proiect UDMR blocat în Parlament din anul 2005. Potrivit documentului privind minorităţile statul recunoaşte şi garantează autonomia culturală a minorităţilor naţionale.

ONU s-a pronunţat negativ în ceea ce priveşte autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, dar a propus României crearea Consiliului Naţional al Autonomiei Culturale. Acesta ar urma să se ocupe de înfiinţarea instituţiilor de drept public în limba minorităţii naţionale, sau de numirea sau schimbarea conducerilor instituţiilor de cultură. În ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar cu predare în limba minorităţilor naţionale, oficialii ONU recomandă ca toate disciplinele să fie studiate în limba maternă, cu excepţia limbii şi literaturii române.

Referitor la comunitatea romă, delegaţia română a fost felicitată pentru eforturile depuse în această privinţă.

Comitetul ONU pentru Elimnarea Discriminării Rasiale a apreciat că România nu mai ascunde problemele legate de drepturile omului şi discriminare.

Sursa: Antena 3

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pai tot noi, romanii sa`i integram pe tigani? da pe noi ne`o integrat cineva in EU ? mi se pare ca ne`au impus sa ne integram.Totul este un mare cacat

1acolo spunea...

Ai dreptate.Ce sa faci cand avem niste conducatori pupincuristi care vor numai beneficii si fac orice pentru interesele lor proprii.De ce sa stam noi romanii mereu cu capul plecat in fata europenilor din vest.

Stefan114 spunea...

Ce conteaza ce zice ONU? Ungurii or sa-si in continuare de autonomia lor si tiganii nu or sa se integreze singuri si nici nu se vor lasa integrati si lumea o sa mearga in continuare in ritmul cu care ne-am obisnuit.

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog