joi, 22 iulie 2010

Strada Eminescu din Miercurea Ciuc ar putea fi rebotezată pentru că poetul era "hungarofob"

Garda Maghiară vrea să schimbe denumirea unei străzi din Miercurea Ciuc. 1.900 de locuitori au semnat un demers iniţiat de trei tineri din oraş, prin care strada Mihai Eminescu ar putea fi rebotezată strada Attila.

În proiectul de hotărâre depus la Consiliul Local se susţine că Mihai Eminescu a fost '"hungarofob'" şi '"xenofob'" şi nu a avut nicio legătură cu municipiul Miercurea Ciuc. Iniţiatorii doresc ca numele poetui naţional să fie înlocuit în denumirea străzii cu cel al lui Attila, "ultimul şi cel mai puternic rege al hunilor". Nume pe care îl poartă, întâmplător, şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, Antal Attila.

Unul dintre iniţiatori, Csibi Barna, a publicat pe blogul personal numele celor care semnat petiţia, printre aceştia numărându-se şi Kerekes Nandor, responsabilul cu comunicarea al Noii Gărzi Maghiare, Plutonul Secuiesc. De asemenea, câteva semnături au fost strânse şi de membrii Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate, organizaţie al cărei nume face trimitere la organizarea teritorială a Ungariei Mari. Edilii locali îi vor întreba pe locuitorii străzii Mihai Eminescu dacă sunt de acord cu schimbarea denumirii.

Proiectul de hotărâre va intre în dezbaterea Consiliului Local Miercurea Ciuc până la sfârşitul anului.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/strada-eminescu-din-miercurea-ciuc-ar-putea-fi-rebotezata-pentru-ca-poetul-era-hungarofob_104123.html

3 comentarii:

Laura Tomescu spunea...

Pe langa faptul ca imi vine sa injur tot poporul roman si cu ala maghiar in carca pt. situatia in care am ajuns, trebuie sa-ti spun ca nu e cinstit sa te inspiri dintr-un loc si sa pui link catre home page. In mod normal, pui link-ul direct la articolul cu pricina... In rest numai de bine :)

1acolo spunea...

acum e ok :)

TOMIS TRAVEL spunea...

Interesant postul tau . Acum faptul ca ai pus sau nu link-ul unde trebuie , nu cred ca conteaza .
Faptul ca ai pus un link e cel mai important lucru .

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog