duminică, 7 martie 2010

Șocant: genocidul creat de unguri în Ardeal

În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe ale regimentul 201 motorizat Budapesta, împreuna cu unii localnici maghiari si cu membri ai organizatiei Nemzetorség (Straja natiunii) au declansat un holocaust în comuna Ip din judetul Salaj, precedat de torturi si violuri.

Populatia româna a fost supusa unor torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte si paturi de arma.
Mai multi copii au fost sfârtecati cu baionetele, asa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Dücso Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Loránd Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fara mila) carte care însa potrivit unor surse maghiare nu ar fi existat.Masacrul a durat pâna la 15 septembrie 1940, când guvernul Marii Britanii a somat autoritatile Ungariei sa înceteze genocidul.







5 comentarii:

Ziyati spunea...

Foarte bun materialul tău! Felicitări pentru iniţiativă de a posta acel documentar! Patriotismul e o floare destul de rară printre români în ziua de azi! Toată stima pentru tine! O să te adaug în lista mea de bloguri, sper să faci şi tu acelaşi lucru, şi să facem un schimb de bannere chiar!

Baftă multă şi spor la scris!

Cenusiu spunea...

Nu mai pot spune nimic decat ca am o ura imensa pentru unguri. ASEMENEA LUCRURI AR TREBUI SA NE EXPLICE LA SCOALA NU ALTCEVA, ei inca tin astea secret de noi.

1acolo spunea...

@Ziyati
Mulțumesc pentru apreciere.O sa facem schimb ;)
@Cenusiu
eu am tras un semnal de alarma și anul trecut cu privire la acest pericol(ungurii).Am postat acest documentar ca sa vadă toți romanii adevărul și istoria ce nu trebuie uitata.Nu iertam,nu uitam,nu lăsăm capul plecat.Lupta continua!

Ziyati spunea...

Ms pentr schimbul de link! Un schimb de banner te ar interesa ? Spune-mi de unde aş putea lua codul bannerului tău... Al meu e blog şi stă la dispoziţia tuturor.

vanatorul spunea...

@ziyati: patriotismul a condus tara in jos, a fi patriot inseamna doar a ridica mana cand esti atacat clasic, deschis, razboi cu arma. crestin-nationalismul este unica noastra sansa,

@ cenusiu: va trebui sa treci dincolo de ura, oricine poate sa urasca dar nu multi trec dincolo de ura. copiilor nostri nu li se va spund adevarul la scoala, scoala nu mai este scoala de zeci de ani, scoala este doar o mare uzina de spalat creere.

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog