marți, 1 decembrie 2009

1 Decembrie 2009

La multi ani Romania ! Au trecut 91 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia. Toti romanii au sarbatorit azi ziua nationala a României.
* 3:20 m-am trezit,m-am spălat pe ochi,am mers la bucatarie si-am mancat putin ca sa nu plec la drum cu stomacul gol,m-am spalat pe dinti si la 3:35 am plecat spre gara.



Orasul e rece si linistit,tacut.Linistea asta profunda ma face sa ma gandesc din nefericire la cosmarul care l-am avut,parca ma urmareste,e ca un deja-vu.
*3:56 am ajuns la gara.Doar un marfar zgomotos mai spulbera linistea profunda.



*4:10 sunt in tren,Go Go CFR !
*5:00 am ajuns la Ploiesti Sud
Bem obisnuitul cappuccino cu ciocolata la Gare du Sud
*5:20 pana la locul unde o sa ma intalnesc cu ceilalti camarazi merg pe jos,astfel am ocazia sa vad si cum este impodobit orasul pt sarbatori.





Majoritatea autobuzelor au stegulete tricolore in cinstea zilei nationale.M-am intalnit si cu ceilalti camarazi din Ploiesti.
*6:38 am iesit din Ploiesti,urmatoarea oprire o facem la Busteni,o sa luam inca un camarad la bord.George ni s-a alaturat,sunem 5 camarazi inghesuiti intr-un Oltcit dar nu ne plangem.
*8:35 ajungem in Brasov,suntem peste 100 de camarazi,din Bucuresti,Brasov,Constanta,Pitesti,Timisoara,Piatra-Neamt,Chisinau,Iasi,ultrasi care tin cu Poli,cu Dinamo,Rapid,Steaua,eu tin cu Petrolul dar aici e vorba de altceva si lasam fotbalul pt altadata.




*10:10 plecam din Brasov in coloana,sunt in jur de 20 de masini mici,un autocar si un microbuz,Jandarmeria ne escorteaza.Avem steagurile tricolore pe geam,trecem prin Sanpetru si Bod,toate casele de romani au arborate steagurile tricolore,oamenii ies la poarta si ne fac cu mana,urmeaza Araci si Valcele.



*10:55 am ajuns in Sfantu-Gheorghe



Asteptam sa ne adunam cu totii,fluturam steagurile si banerele,suntem inconjurati de jandarmi pt evitarea unor anumite neplaceri,in parcul unde ne-am oprit ne asteapta "prietenii" de la garda maghiara,sunt putini la numar dar vor sa ne provoace.Mergem la Catedrala Ortodoxa din Sfantu-Gheorghe.Romanii de aici ne primesc cu o bucurie imensa care se vede pe chipul lor.

Dupa ce se termina discursul istoric dar si cel al preotului mergem sa ne continuam marsul,desfasuram 2 steaguri imense,ni se alatura romanii din Sfantu-Gheorghe dar si din Sibiu si Buzau,cei de la garda maghiara ne asteapta iar ca sa ne provoace insa intre noi si ei este un cordon de jandarmi si totul decurge cu bine.Reactiile oamenilor de pe strada sunt diferite,unii aplauda si spun ca e bine ceea ce facem in timp ce altii ne huiduiesc (maghiarii).Ne continuam marsul prin zona centrala a municipiului,o femeie mai in varsa flutura fericita un steag,primeste aplauze de la camarazi,numai cei care au fost prezenti astazi aici pot sa inteleaga ce este in sufletul unui roman din Judetul Covasna sau Harghita,ajungem la locul unde depunem o coroana de flori la Monumentul din centrul orasului,cantam imnul,anumite persoane au lacrimi in ochi si se bucura de venirea noastra in oras,cu ajutorul nostru isi manifesta si ei bucuria si mandria ca sunt romani.

*13:55 plecam din Sfantu-Gheorghe
*14:30 ajungem la Brasov unde ne manifestam iara iubirea pt Romania,si aici primim aplauze si suntem felicitati pt actiunea noastra.Dupa un asa drum ni s-a facut o foame de lup.Mergem la "Hanul cu vin" unde culmea,stiu ca suna a campanie electorala dar am mancat mici si am baut bere :)) De la punctul unde s-a terminat marsul din Brasov si pana la locul unde am lasat masinile am mers pe jos,aici e o "revolutie" impotriva comunismului,Piata din centrul Brasovului este plina de oameni,ne continuam drumul catre masina.Brasovul e minunat,strazile lui inguste si pavate cu piatra cubica,casele lipite una de alta care au un stil aparte imi merg direct la suflet,e frumos,cred ca o sa mai vin sa vizitez seara centrul istoric al Brasovului,e minunat.
*18:20 am plecat din Brasov
*20:26 suntem in Ploiesti Sud
Pana cand vine trenul am timp sa vad si focul de artificii :p




I-am zis vanzatoarei de la ghiseul CFR sa-mi dea un bilet fara loc dar mi-a raspuns ca atata timp cat sunt locuri,trebuie sa fie date.Locul 56 din vagonul 10 se afla intr-un compartiment plin de indieni :)) e locul meu dar cand am vazut ce era acolo am renuntat.
*21:46 am plecat din capitala judetului Prahova,Ploiesti.Am gasit un compartiment gol si la clasa 1.Ce repede se poate schimba o situatie.Urmatoarea oprire:Mizil.
*22:15 am ajuns la MizilStadt
*12:06 am terminat de postat pe blog.

La multi ani Romania !

5 comentarii:

Alex spunea...

a fost frumos :D

1acolo spunea...

La anu' sa fim si mai multi ! Traiasca Romania Mare !

1acolo spunea...

De neuitat.

aletzsa spunea...

si pe mine nu m-ai anuntat cand ai trecut prin predeal..huuuuu:P
la multi bani romanshu meu..pup picant:P:*

1acolo spunea...

@aletzsa
sper sa mai ajung prin Predeal si Brasov soon :*

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog