sâmbătă, 30 iunie 2012
Timelapses series: Madrid.
In timp ce navigam pe net am dat peste un clip foarte tare cu Madrid :) Enjoy !
Spain Timelapses Series: Madrid from SENSES on Vimeo.
P.S: I love Timelapses,I love Madrid :D
luni, 25 iunie 2012
Mizil-Ciolanu-Merei-Fintesti-Mizil (Etapa a-IV-a)
Mizil-Ciolanu-Tisau-Vernesti-F intesti-Mizil (Etapa a-IV-a)
* 12 persoane prezente dintre care 8 bicicliști
* Asistenţă permanentă
* 100 km dintre care aprox. 50% pantă (urcare/coborâre)
* Peste 30 de litri de apa consumați
* Peste 5 opriri pt hidratare
* Temp. 23 grade C. pana la 33 grade C.
* Viteză maximă aprox. 45 km/h
Mulțumesc participanților,celor care au făcut ca acest traseu sa se încheie cu bine,celor care ne-au sprijinit și multumesc lui www.mell.ro pentru poze.
* 12 persoane prezente dintre care 8 bicicliști
* Asistenţă permanentă
* 100 km dintre care aprox. 50% pantă (urcare/coborâre)
* Peste 30 de litri de apa consumați
* Peste 5 opriri pt hidratare
* Temp. 23 grade C. pana la 33 grade C.
* Viteză maximă aprox. 45 km/h
Mulțumesc participanților,celor care au făcut ca acest traseu sa se încheie cu bine,celor care ne-au sprijinit și multumesc lui www.mell.ro pentru poze.
marți, 19 iunie 2012
duminică, 10 iunie 2012
Kilometrul Verde
Pentru prima dată în România, bicicliştii vor avea acces pe un viitor tronson de autostradă.
Acţiunea se va desfăşura pe 30 iunie, cu o zi înaintea deschiderii traficului rutier pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, care face parte din magistrala A3.
La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de biciclişti din Bucureşti, Ploieşti şi zonele limitrofe. Participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti respectiv Ploieşti iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti marchează denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.
Acţiunea se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care încurajează programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile şi performanţele bicicletelor utilizate.
Scopul manifestării Kilometrul Verde este de a atrage atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă bicicliştii din România – siguranţa scăzută în trafic – şi să demonstreze că numărul bicicliştilor poate creşte exponenţial atunci când condiţiile de siguranţă în trafic sunt îndeplinite. De altfel Motto-ul acestei acţiuni este: „Pe Autostradă utilizăm automobilul dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”. Precizăm că evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.
Kilometrul Verde este o campanie de siguranţă rutieră şi este rezultatul unui parteneriat între Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră (CISR), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. –Direcţia Poliţiei Rutiere.
Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.
Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntarpentru organizarea acţiunii, precum şi cele mai recente ştiri pe acest subiect, vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pe pagina de Facebook a CBB sau pe pagina de Facebook a evenimentului.
Sursa: http://www.comunitateabiciclistilor.ro/comunicate-de-presa/kilometrul-verde
Interviu DeeJay Booya
Continuam cu promovarea muzicii bune și va oferim spre citire un interviu cu Deejay Booya un tânăr născut la Galați ce abordează o ramura mai putin cunoscuta a muzicii House.
Salutare,in primul rand vreau sa-ti multumesc ca ai acceptat sa participi la acest interviu.
R: Salutare . Placerea e de partea mea :)
1.Poti sa ne spui cateva cuvinte despre tine?
R: Nu cred ca sunt multe de spus despre mine,in afara faptului ca m-am nascut in Galati,imi place muzica electronica,sunt o persoana ca oricare alta ...Nu ies cu nimic in afara tiparului :)
2.Cand ai realizat ca ai o inclinatie spre ceea ce faci?
R: Prin 2002,cand am ascultat pentru prima oara un set facut de Moshic si apoi in 2003 cand am avut ocazia sa il vad pe Kintar live in Pacha(Galati).Abia dupa 4 ani am avut privilegiul sa il cunosc pe Iulian Cuculea (Digital Nature) si sa fac primii pasi in productia muzicala :)
3.Ce gen de muzica abordezi,catre ce gen de muzica iti indrepti atentia?
R: In mixuri ...Dark Progressive/Progressive House/Tribal House/Ethnic House...iar in productie , Progressive House. Asta nu inseamna ca refuz un uplifting sau tech trance (singurele subgenuri ale muzicii trance pe care le abordez)
4.Poti sa ne spui,dupa parerea ta,care este cea mai reusita piesa de-a ta?
R: Sincer...nu produc ceea ce imi place si mai mult imi plac remix-uri-le celor care s-au gandit sa dea un suflu nou pieselor mele. Dar colaborarea cu Matias Giunta (Argentina) si Iulia Constantin a fost cea mai mare provocare si pot spune ca piesa "We can fly" e cea mai reusita din toate.Nu pentru simplul fapt ca s-a lucrat 3 luni la ea si a avut lansarea oficiala dupa un an de la terminarea proiectului,ci pur si simplu imi place vocalul si constructia tehnica a piesei
5.Cum cataloghezi "consumatorii" de muzica electro,dance,house,trance,progressive,din Romania?
R: "Consumatorii" de muzica din Romania in general mai au nevoie de educatie.Sunt imbaxiti de acel "House Comercial" care e difuzat in exces peste tot...Comunitatile de electro,trance,dubstep,drum&base,Progressive sunt prea mici iar noi ,astia care scoatem releasuri mai non-comerciale suntem mai bine vazuti in afara decat in Romania .
6.Cum vezi viitorul acestui gen de muzica in Romania?
R: Sa fiu sincer...nu vad un viitor atat timp cat posturile de radio care se bucura de o audienta enorma ,continua sa promoveze piese comerciale
7.Care a fost evenimentul cel mai reusit,dupa parerea ta,la care ai participat?
R: Ca dj,TranceAndDance Arena , 9 iunie 2009 , in Obsession (Cluj-Napoca)
8.Ce mesaj ai pt fanii muzicii electro din Romania?
R : Ar trebui sa ramana fani muzicii pe care o adora iar noi ,sa fie siguri ca le vom da motive de satisfactie .
Mulțumesc mult pt timpul acordat și mult succes în continuare !
luni, 4 iunie 2012
Alexandra Stan - Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Nou,fresh,hit an 2012 :
Alexandra Stan - Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Enjoy !
Alexandra Stan - Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Enjoy !
sâmbătă, 2 iunie 2012
100 de ani de la primul titlu câştigat de o echipă din Ploieşti
Pe 2 iunie se împlinesc 100 de ani de la primul titlu câştigat, la fotbal, de o echipă din Ploieşti. Vă invităm să citiţi, în continuare, un inedit material-document care povesteşte drumul spre trofeu şi modul în care acesta a fost reflectat în presa acelor vremuri!
Sâmbătă, 2 iunie 1912, la lăptăria Flora din Bucureşti, Hans Herzog a decernat cupa din argint care îi poartă numele, câştigătoarei ediţiei de campionat 1911-1912: echipei United FC Ploieşti.Mâine se împlinesc 100 de ani de când prima echipă de fotbal înfiinţată în Ploieşti a cucerit primul titlu de campioană naţională. Totodată, United a fost şi prima campioană a provinciei.
Cotidianul Telegrama a publicat, în ediţia de vineri, un material inedit care povesteşte drumul spre acest titlu şi modul în care jurnaliştii vremii l-au reprodus, în gazete precum „Depeşa Prahovei“ ori „Biruinţa“. În acea perioadă nu se organiza un campionat de către forul tutelar, Asociaţiunea Cluburilor de Fotbal. Existau două Cupe, Cupa Alexandru Bellie şi Cupa Herzog. Pentru prima s-au înscris trei echipe, Colentina Bucureşti, Olimpia şi United FC Ploieşti. S-a jucat după sistemul toamnă-primăvară, cu două puncte la victorie, unul la egal şi zero la înfrângere. Singura revistă de sport care apărea în Bucureşti era Automobilul. În paginile sale, din când în când, mai apăreau şi informaţii din fotbal. Competiţia, aşa cum ne informează revista, a început pe data de 19 septembrie 1911, când, la Ploieşti, United a învins pe Colentina cu 4-3.
Cupa Herzog
Cupa Herzog a debutat la 5 martie 1912 cu întâlnirea Colentina - Olimpia, scor 6-2. Au mai participat United FC Ploieşti şi Bukarest Football Club. Competiţia s-a încheiat pe 2 iunie 1912, când Olimpia a învins pe Bukarest Football Club cu 4-2. Interesant este că în poarta celor de la Bukarest apăra chiar preşedintele clubului, Hense, care avea vârsta de 60 de ani.
Partida decisivă s-a disputat la Ploieşti, când United a întâlnit echipa bucureşteană Colentina. Echipa ploieştenă era formată din funcţionari americani şi olandezi care lucrau la rafinăriile de petrol din Prahova. Primul jucător român, Vintilescu, apare în formaţie abia din toamna anului 1912. Preşedintele Iacob Koppes şi-a strâns jucătorii cu o seară înainte şi i-a cazat la Hotelul Moldavia şi Hanul Ţugulea, ambele situate lângă Palatul Culturii. Putem să spunem, aşadar, că şi atunci exista termenul de cantonament. A doua zi, ca să fie sigur că niciun jucător nu va întârzia la teren, a solicitat birje de la grajdurile primăriei care erau lângă actualul Hipodrom. Dar nu orice fel de birje, ci de lux.
„Duminică 19 aprilie, pe platoul de lângă Gara Centrală (este vorba despre locul unde acum este Autogara Sud), de la ora 3 după-amiază, s-a disputat matchul de fotbal dintre United FC şi Colentina. Ai noştri au bătut cu 8-2, Binder fiind eroul zilei care a shootat în cotcă la ţintă de cinci ori. La întâlnire au participat primarul Ploieştiului, domnul Scarlat Orăscu, oamenii de afaceri Max Șapira, D. Hariton, Gheorghe Cantacuzino, Constatin Negruzzi care au oferit mulţimii gratuit mâncare şi băutură din belşug", titra „Depeşa Prahovei", potrivit materialului reprodus în presa locală de astăzi.
Sursa : Adevarul.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Arhivă blog
-
►
2011
(101)
- ► septembrie (14)
-
►
2010
(135)
- ► septembrie (1)